Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Tanoda

Tanoda

Tanoda

Az Argumentum Nostrum Egyesület a járványügyi rendelkezések miatti óvoda és iskola bezárások idején is a kisgyermekes családok segítségére szeretett volna lenni. Elindítottuk TANODA programunkat, amelynek célja, az online környezetben tanuló kisdiákok tanulmányi előmenetelének támogatása, valamint tartalmas gyermekfelügyelet biztosításának elősegítése, úgy, hogy kapcsolatot teremtünk a gyermekfelügyeletet és foglalkozást vállaló pedagógusok/dadusok között, illetve az érdeklődő szülők között.

Továbbá, Tanoda programunkon keresztül segítségre szeretnénk lenni olyan gyermekeknek, akik tanulási nehézségekkel küszködnek. Számukra fejlesztő pedagógus közreműködésével kiscsoportos vagy egyéni foglalkozásokat biztosítunk a nyári vakáció idején.

A nyári vakációban a Tanoda programunkra is a honlapunkon keresztül az Események menüpont alatt lehet jelentkezni.

A járványügyi megszorítások mindannyiunk életében strukturális változásokat hoztak. Kisgyermekes családok életében talán hangsúlyosabban felborult a rend, hiszen az óvodások, kisiskolások még nem végzik önállóan feladataikat, nem tudják magukat ellátni. A dolgozó szülőkre az oktatási intézmények bezárásával többlet teher nehezedik gyermekük mindennapos felügyeletének biztosításában, illetve online tanulmányaik segítésében. A kisdiákok számára is nehezebb internetes távolságból elsajátítani a készségeket, ismereteket, megtanulni írni, olvasni, számolni. Ebből a szükséghelyzetből született meg a TANODA, amely, a járványügyi rendelkezések betartásával, egy kapcsolódási pont, egy híd lehet a családok és a szabad pedagógusok, gyermekfelügyeletet vállalók között. A regisztrációs platform segítségével biztosítható a párbeszéd, a felek közötti együttműködés, akár házitanítói kapcsolat kialakulásához, akár tartalmas gyermekfelügyelet biztosításához. A foglalkozások, illetve a gyermekfelügyelet – a szülő és a pedagógus/dadus közötti megegyezés szerint – zajlódhat a nap bármelyik szakaszában, egyénileg vagy kiscsoportos formában, az otthon biztonságában. Programunkkal hidat szeretnénk biztosítani az érdeklődő felek között, a gyermekneveléssel és a gyermekfelügyelettel járó gondok enyhítése céljából.

A TANODA programba való regisztráció ingyenes.

Év közbeni tanoda programunkra a következőképpen jelentkezhetnek:

Olyan szülők jelentkezését várjuk, akik a munka és a mindennapi teendők mellett nem tudnak a gyerek iskolai teljesítményére elegendő figyelmet fordítani (házi feladatok megoldása, online oktatás esetén felügyelet és segítség, délutáni foglalkozás biztosítása), de szeretnék, ha szakképzett vagy képzésben lévő személy kísérné figyelemmel a gyerek fejlődését. Továbbá, olyan szülők jelentkezését is várjuk, akik tartalmas gyermekfelügyeletet keresnek óvodás és/vagy kisiskolás gyermekük mellé.

Az érdeklődő pedagógusok, egyetemi hallgatók, gyermekfelügyeletet vállaló dadusok szintén honlapunkon jelentkezhetnek.

Az Argumentum Nostrum Egyesület csak a közvetítő szerepet vállalja, az alkalmak gördülékeny lebonyolításáról (időpont egyeztetés, órabérre vonatkozó megállapodás, amely a szülőt terheli, stb.) a szülőnek és a pedagógusnak közösen kell gondoskodnia.

A regisztrációt követően egy automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk, majd személyesen vesszük fel a kapcsolatot a jelentkezőkkel. Kérjük, amennyiben nem kapott visszaigazoló levelet a regisztrációt követően, vagy egyéb kérdése lenne, jelezze azt az programok@argumentumnostrum.ro e-mail címen.

Jelentkezési ív szülők/gyerekek részére
Jelentkezési ív pedagógusok részére

Nincs hozzászólás

Írjon megjegyzést

Kapcsolodó események