Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Erdei óvoda iskola (Erdei)

Erdei óvoda iskola (Erdei)

Erdei óvoda iskola (Erdei)

Az Erdei óvoda/iskola különleges része az egyesület által kínált programoknak. A foglalkozások helyszínei Kolozsvár-közeli magyar falvak, ahol a gyerekek a természetközelség mellett, megismerkedhetnek a falusi élet szépségeivel, az állattartás mikéntjeivel, a hagyományos mesterségekkel és azokban ki is próbálhatják magukat. A program célja, hogy a tevékenységeken keresztül kapcsolja össze a város pozsgásában felnövekvő gyerekeket, a népi értékek fontosságával, a természettel és az élővilággal.

Az Erdei óvoda/iskola csoportjaink vegyesek, óvodáskorú és kisiskolás korú gyermekeket fogadunk.

Nyári programjaink, az ANYÓ, a GRUND és az Erdei óvoda és iskola előre megtervezett heti tematika köré épülnek napközi rendszerben. A gyermekek meleg ebédet kapnak naponta, amelyet catering szolgáltatóval biztosítjuk. A foglalkoztató és felügyelő pedagógusok számtalan játékkal, kézimunkával, énekkel, mondókával készülnek, és teszik élménydússá és emlékezetessé a nyári foglalkozásokat. Az óvodások délután alszanak.

A szülők gyermekeiket honlapunkon keresztül írathatják be programjainkra, amelyen tematika, pedagógus, helyszín és időszak szerint válogathatnak a csoporttevékenységek között. A program során betartjuk a járványügyi előírásokat, kisegítőszemélyzettel biztosítottuk a tisztaságot és a helyiségek, játékok, kiságyak, ágynemű fertőtlenítését.

Napi program:

8.30-9.00           A gyermekek érkezése és fogadása: a gyermekeket a szülők, kísérők hozzák a program helyszínére vagy buszos szállítást biztosítunk, a szolgálatos pedagógusnak adják át őket.

9.00- 10.00        A gyermekek játszanak, ismerkednek, majd kézmosás után közösen elfogyasztják az otthonról hozott reggelit/tízórait.

10.00-12.00       Játékok és szabadidős, oktatási, fejlesztő tevékenységek, kézműves és/vagy kézimunka foglalkozások

12.00-12.30       Kézmosás, készülődés az ebédhez, amelyet catering szolgálat biztosít;

12.30-13.30       Ebéd elfogyasztása

13.30 -15.30   Az  óvodáskorú Erdei óvodások lefekvéshez készülődnek, majd meseolvasás után alszanak. Az Erdei iskola csoportjába járó gyermekek csendes foglalkozásba kezdenek a pedagógus vezetésével, társasjátékoznak, különböző készségfejlesztő gyakorlatokat végeznek, játszanak.

15.30-17.00       Zajlanak a délutáni foglalkozások, a gyermekek folytatják a szabadidős, készségfejlesztő, és/vagy kézműves tevékenységet, szabadtéri játékot

Hazamenetel: a gyermekeket 17 óráig hazaviszik a szülők vagy buszos szállítást biztosítunk Kolozsvárra.

 

Az Erdei óvoda programunkat 2017 óta szervezzük meg többnyire Györgyfalván, de voltak már csoportjaink Magyarfenesen is. Idén Tordatúron és Kolozson szervezzük meg az Erdei óvodát, illetve iskolát.

Programjaink főtámogatója a Magyar Kormány a Bethlen Gábor Alap közreműködésével, valamint a Kolozsvári Városi tanács és Kolozs megyei tanács. A program terjeszkedését a Communitas Alapítvány támogatja. További támogatóink a kolozsvári magyar szülők, akik csemetéiket ránk bízzák.

 

Az idén is lesz Erdei óvoda/iskola, több újdonsággal is készültünk! Lájkolja és kövesse facebook oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!

Részletekért kattintson az Események menü pontra.

TAGSÁG SZABÁLYZAT

3 hozzászólás

 • Kovacs Eniko

  Jo napot kivanok
  Kovacs Eniko a nevem,harom kislanyomnak (majdnem 3/4/10) szeretnék erdeklodni…
  Elore is koszönöm
  Üdv. Eni

  • Argumentum

   Jó napot kívánok! a 2022-es programjainkra június 1-től lehet jelentkezni a honlapunkon, az Események menüpontnál. Köszönjük az érdeklődését.

 • Márton Dóra

  Jó estét kívánok!
  Lesz idén erdei óvoda? Ha igen, milyen programmal és mennyibe kerülne? Egy 4,5 éves fiúcskáról lenne szó.
  Köszönettel,
  Márton Dóra
  0744792155

Írjon megjegyzést

Kapcsolodó események